Τα μυστικά της μάσκαρας

Από Aroma Galaxy 01/11/2016 0 Σχόλιο(α) Συμβουλές,

 

Η χρήση της μάσκαρας αποτελεί ένα από τα πιο βασικά βήματα του μακιγιάζ και έχει γίνει πλέον καθημερινή ρουτίνα. Χάρη στη μάσκαρα, με λίγες απλές κινήσεις μπορείτε να τονίσετε τα μάτια σας και να διορθώσετε το σχήμα τους καθώς επίσης να τραβήξετε βλέμματα και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας. Αρκεί να γνωρίζετε πώς να βγάλετε από τη μάσκαρά σας το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Το ξεκίνημα

Από το πρώτο δευτερόλεπτο χρήσης της μάσκαρας οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Καλό είναι να αποφεύγετε να πιέζετε το βουρτσάκι πάνω κάτω στο μπουκαλάκι της μάσκαρας. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνετε την ποσότητα του αέρα που μπαίνει μέσα στη συσκευασία, με αποτέλεσμα η μάσκαρα να στεγνώνει πιο γρήγορα. Αν θέλετε να εφαρμόσετε περισσότερο προϊόν στο βουρτσάκι, κάντε μια κυκλική κίνηση, πριν το βγάλετε από το μπουκαλάκι. Μην ξεχνάτε όμως ότι η υπερβολική ποσότητα μάσκαρας πάνω στο βουρτσάκι μπορεί να προκαλέσει κόμπους και να κολλήσει τα βλέφαρά σας. Συνιστάται λοιπόν να αφαιρείτε την υπερβολική ποσότητα του προϊόντος πάνω σε ένα καθαρό χαρτομάντιλο, πριν από τη χρήση. Μην σκουπίζετε το βουρτσάκι στην άκρη του μπουκαλιού, επειδή το προϊόν θα στεγνώσει στο πάνω μέρος και θα προκαλεί σβόλους στις επόμενες εφαρμογές. 

 

 

Η εφαρμογή

Η σωστή στάση του προσώπου σας μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στη σωστή εφαρμογή της μάσκαρας. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής στις πάνω βλεφαρίδες, το κεφάλι πρέπει να είναι ισιωμένο, ενώ το βλέμμα στραμμένο προς τα κάτω. Μην φοβάστε, δεν χρειάζεται να κάνετε γυμναστική, αρκεί να είστε καθισμένη και να ακουμπήσετε πάνω στο τραπέζι μπροστά σας ένα καθρεφτάκι. Σε αυτή στη στάση τα μάτια σας δεν θα είναι ορθάνοιχτα κι έτσι θα αποφύγετε τον κίνδυνο να λερώσετε τα βλέφαρά σας με τη μάσκαρα, ακόμα όταν θα βρίσκετε με το βουρτσάκι τις ρίζες των βλεφαρίδων σας. 
Οι ρίζες είναι το πιο σημαντικό σημείο, στο οποίο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Ακουμπήστε το βουρτσάκι προσεκτικά στη γραμμή που ξεκινούν οι βλεφαρίδες σας και απαλά κουνήστε το αριστερά και δεξιά, πριν ξεκινήσετε την κίνηση προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο θα βάλετε το βουρτσάκι ανάμεσα στις βλεφαρίδες για καλύτερη και πιο ομοιόμορφη κάλυψη. Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε πιο έντονο αποτέλεσμα, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία. Πριν από την  εφαρμογή της επόμενης στρώσεις, σιγουρευτείτε ότι η αρχική δόση προϊόντος στις βλεφαρίδες σας είναι τελείως στεγνή. Αν η πρώτη στρώση δεν πρόλαβε να στεγνώσει, η κάθε επόμενη κίνηση μπορεί να προκαλέσει κόμβους, σβόλους ή κολλημένες βλεφαρίδες. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι υπερβολή ποτέ δεν είναι επιθυμητή. Δύο στρώσεις μιας μάσκαρας είναι υπεραρκετές. Σε περίπτωση πολλαπλών στρώσεων, το προϊόν θα σκορπίζεται πιο εύκολα κάτω από τα μάτια, ενώ μπορεί ακόμα και να κολλήσει τις βλεφαρίδες. Αν μετά από τις δύο στρώσεις το αποτέλεσμα κατά τη γνώμη σας δεν είναι αρκετά έντονο, καλύτερα να ψάξετε για ένα πιο «βαρύ» προϊόν.

Όταν θα εφαρμόζετε τη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, σηκώστε το καθρεφτάκι ώστε το βλέμμα σας να στραφεί προς τα πάνω. Για μια φυσική εμφάνιση, οι κάτω βλεφαρίδες δεν χρειάζονται έντονο καθορισμό, για αυτό καλύτερα να εφαρμόζετε εκεί μόνο μια στρώση του προϊόντος. Σε περίπτωση πολλαπλών στρώσεων το αποτέλεσμα γίνεται ψεύτικο και βαρύνει το μάτι. 

 

 

Το ντεμακιγιάζ

Όπως με κάθε στάδιο του μακιγιάζ σας, έτσι και με τη μάσκαρα, η τελική εντύπωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φροντίδα που προσφέρετε στο συγκεκριμένο σημείο, όπου εφαρμόζετε το προϊόν. Αν δεν φροντίσετε τα μάτια σας, ούτε η πιο θαυματουργή μάσκαρα δεν θα είναι ικανή να σας προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο βασικός κανόνας για όμορφα μάτια είναι αναμφισβήτητα το σωστό ντεμακιγιάζ. Το ντεμακιγιάζ όχι μόνο ελαφρύνει και ανακουφίζει τις βλεφαρίδες σας, αλλά επίσης προστατεύει από κόμβους και σβόλους, η οποίοι μπορούν να δημιουργηθούν κατά την επόμενη εφαρμογή. Ο καθαρισμός της περιοχής των ματιών πάντα απαιτεί ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ σχεδιασμένο για αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο. Σε περίπτωση χρήσης μιας αδιάβροχης μάσκαρας, αναγκαίο είναι ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ, συνήθως βασισμένο σε έλαια ή διφασικό. Σημασία έχει όμως και ο τρόπος, με τον οποίον κάνετε το ντεμακιγιάζ. Ποτίστε το βαμβάκι με αρκετή ποσότητα του επιλεγμένου προϊόντος ντεμακιγιάζ και κρατήστε το πάνω στο μάτι σας για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον τρόπο εύκολα και γρήγορα θα αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, χωρίς τρίψιμο και κίνδυνο ερεθισμού. 

 

Τα ειδικά όπλα

Όπως στο κάθε βήμα του μακιγιάζ, επίσης και στην εφαρμογή της μάσκαρας μπορείτε να βρείτε μαγικά «όπλα» τα οποία θα ενισχύσουν το τελικό αποτέλεσμα. Τα πιο βασικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το ψαλίδι και το χτενάκι για της βλεφαρίδες. Τα στρογγυλεμένα βουρτσάκια χαρίζουν καμπύλες, αλλά ποτέ δεν θα καταφέρουν να σηκώσουν τις βλεφαρίδες σας όσο ένα ειδικό ψαλίδι. Το εργαλείο πρέπει να χρησιμοποιείται πριν από την εφαρμογή της μάσκαρας, για να αποφύγετε το σπάσιμο των βλεφαρίδων. Τα «γυμνά» βλέφαρα είναι ελαστικά και εύκολα θα αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα, το οποίο στη συνέχεια θα κλειδωθεί από τη στρώση της μάσκαρας. Στο τέλος της εφαρμογής της μάσκαρας, πριν στεγνώσει το προϊόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό χτενάκι, το οποίο θα σας προσφέρει καθορισμό και τα χωρίσει την κάθε βλεφαρίδα. Το χτενάκι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αφού στεγνώσει η μάσκαρα, επειδή μπορεί να προκαλέσει κόμβους. 

 

Η ημερομηνία λήξης

Το κλειδί της επιτυχίας στην εφαρμογή μιας μάσκαρας είναι η σωστή της υφή. Εκτός από τη φόρμουλα, επιλεγμένη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το πόσο καιρό χρησιμοποιείτε την ίδια μάσκαρα. Η μάσκαρα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω από 6 μήνες από το άνοιγμα της. Επίσης, η μάσκαρα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί άλλο αν αρχίσει να δημιουργεί σβόλους, αλλάξει την υφή και τη μυρωδιά της. Επειδή οι συνθέσεις των μάσκαρων βασίζονται στο νερό, τα προϊόντα αυτά κινδυνεύουν από διάφορα βακτήρια. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να αλλάζετε συχνά τις μάσκαρες, καθώς ληγμένα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο κίνδυνο στα μάτια σας. Μην μπαίνετε ποτέ στη διαδικασία να «ανανεώνεται» τη ληγμένη σας μάσκαρα με υγρά προϊόντα καθαρισμού ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. 

 

 

Ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές να σας φανούν χρήσιμες έτσι ώστε να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μυστικά της μάσκαράς σας!