Ποιο είναι το κατάλληλο άρωμα για σένα

Από Aroma Galaxy 14/12/2016 0 Σχόλιο(α)

 

Ποιο είναι το κατάλληλο άρωμα για σένα

Τα αρώματα και οι κολώνιες μπορούνε να ανεβάσουνε μια διάθεση, να προκαλέσουνε αναμνήσεις ή απλά να σε βοηθήσουνε να μυρίζεις ωραία. Υπάρχουνε χιλιάδες από διαφορετικά αρώματα και κολώνιες στην αγορά. Σήμερα περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ, διαλέγουνε και φοράνε διαφορετικούς τύπους αρωμάτων . Έτσι λοιπόν, πως θα γνωρίζεις ποια μυρωδιά θα είναι κατάλληλη για σένα; Υπάρχουνε διάφοροι τρόποι για να αποφασίσεις πώς να διαλέξεις το κατάλληλο άρωμα που ταιριάζει στο στιλ και στην προσωπικότητα σου.

 

 

Δοκίμασε το άρωμα

Πριν αποφασίσεις να διαλέξεις κάποιο άρωμα, εσύ οφείλεις να κάνεις κάποια απλά τεστ για να βεβαιωθείς ότι είναι κάποιο άρωμα που σou ταιριάζει και θα αισθάνεσαι ευχάριστα όταν το φοράς. Μύρισε απλά το μπουκάλι πρώτα για να πάρεις την κύρια ιδέα πως μυρίζει το άρωμα. Το κλειδί , ωστόσο, είναι να δοκιμάσεις λίγο από το άρωμα στο δέρμα σου. Για αυτόν τον λόγο, τα περισσότερα καταστήματα καλλυντικών προσφέρουνε δείγματα στους πελάτες έτσι ώστε αυτοί να μπορόυνε να χρησιμοποιήσουνε κάτι πριν το δοκιμάσουνε. Το δέρμα μας έχει μοναδικό κώδικα από ορμόνες και φερεμόνες oι οποίες μπορούνε να αλλάξουνε ελαφρά η υπερβολικά τον τρόπο που ένα άρωμα μυρίζει. Μια καλή ιδέα είναι να ψεκάσεις μια μικρή ποσότητα στους καρπούς σου, να περιμένεις λίγα λεπτά, και μετά να μυρίσεις το άρωμα στο δέρμα σου. 

 

Διάλεξε ένα άρωμα

Κάθε άρωμα ή κολώνια αποτελείται από διαφορετικές νότες. Αυτές οι νότες καθορίζουνε το συνολικό άρωμα και αποτελούνται από τρία επίπεδα που ονομάζονται κορυφή, μεσαίες και βασικές νότες  και όλες μαζί συνεργάζονται σε αρμονία για να δημιουργήσουνε ένα μοναδικό άρωμα. Μερικά άρωματα , για παράδειγμα, μπορούνε να θεωρούνται λουλουδένια και να περιέχουνε διάφορες νότες όπως γαρδένια ή τριαντάφυλλο. Κάποια άλλα μπορούν να είναι πιο φρουτώδη με βασικές νότες από εσπεριδοειδή ή μήλο. Τα εξωτικά αρώματα περιέχουνε πιο εξωτικές νότες όπως γλυκάνισο ή κανέλλα. Τα αντρικά αρώματα έχουνε διάφορες νότες επίσης. Μερικά έχουνε πιο βαριές νότες και αρσενικό τύπο, ενώ άλλα έχουνε μυρωδιές όπως πεύκο η νότες με βάση τύπο δέρματος. Είναι πάντα μια καλή ιδέα για να αποφασίσεις  ποιο τύπο αρώματος προτιμάς να δεις ποιες νοτες βάσης αυτά περιέχουνε πριν κάνεις την αγορά.

Διάλεξε μια περιεκτικότητα 

Τα αρώματα έρχονται σε διάφορα επίπεδα περιεκτικότητας. Όσο η περιεκτικότητα γίνεται υψηλότερη, η τιμή γίνεται ακριβότερη συνήθως. Συνήθως, τα αρώματα με υψηλή περιεκτικότητα έχουνε ένα πιο δυνατό άρωμα και διαρκούνε περισσότερο. Αυτά μπορεί να είναι πιο ακριβά, αλλά  η υψηλή τιμή ανταποκρίνεται στην ποιότητα του αρώματος.