Δώσε διάρκεια!

Από Aroma Galaxy 06/10/2016 0 Σχόλιο(α) Συμβουλές,

Πως βάζουμε άρωμα

 

Ο χρυσός κανόνας «μέτρον άριστον» ισχύει και για τη χρήση των αρωμάτων. Όλοι θέλουμε το αγαπημένο μας άρωμα να μας συνοδεύει όλη τη μέρα, επειδή μας χαρίζει αυτοπεποίθηση και μοναδική γοητεία. Το υπερβολικά έντονο άρωμα μπορεί όμως να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα και αντί να τραβάει προσοχή, να γίνει ενοχλητικό για το περιβάλλον μας. Πώς λοιπόν να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο, χωρίς να βάζετε υπερβολική ποσότητα; Ελάτε να μοιραστούμε μαζί σας τα δικά μας tips.

Τα σημεία κλειδιά

Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε το κατάλληλο σημείο να εφαρμόσουμε το άρωμά μας. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίον συνήθως το βάζουμε στο λαιμό. Εκεί οι παλμοί είναι πιο αισθητοί και το δέρμα ζεσταίνεται πιο εύκολα, γεγονός το οποίο αυξάνει τη ένταση του αρώματος. Για να χαρίσετε διάρκεια στο άρωμά σας, διαλέξτε λοιπόν κι άλλα σημεία όπου οι παλμοί είναι πιο έντονοι, όπως οι καρποί, το στήθος, η εσωτερική μεριά του αγκώνα ή του γονάτου. Επίσης, δώστε ιδιαίτερη σημασία στο λαιμό σας. Καλύτερα να αποφύγετε τα σημεία πίσω από τα αυτιά για να μην απλώνετε το άρωμά σας στα μαλλιά, καθώς η αιθανόλη, την οποία περιέχει, μπορεί να φθείρει την τρίχα. Αν θέλετε να αρωματίσετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε το άρωμα στη βούρτσα πριν χτενίσετε τα μαλλιά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την άμεση επαφή της αιθανόλης με τα μαλλιά σας.


Η σωστή προετοιμασία

Η περιποίηση αποτελεί βάση ομορφιάς. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το make up, αλλά επίσης για τη διάρκεια του αρώματός σας. Το ξερό δέρμα δεν αφήνει τα αρωματικά συστατικά να εισέλθουν στους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα ακόμα και το Eau de Parfum να εξαφανίζεται σύντομα από το σώμα σας. Φροντίστε λοιπόν το δέρμα σας να είναι πάντα σωστά ενυδατωμένο. Η ιδανική λύση είναι η χρήση του ελαφρύ λοσιόν σώματος, βασισμένου στις ίδιες αρωματικές νότες. Τέτοιο προϊόν όχι μόνο θα απαλύνει το δέρμα σας και θα το προετοιμάσει στην εφαρμογή του αρώματος, αλλά θα ενισχύσει την αγαπημένη σας μυρωδιά.


Η σωστό timing

Όσο απίθανο και να σας φανεί, έχει μεγάλη σημασία και το πότε βάζετε το άρωμα σας. Επειδή το άρωμα γίνεται ένα με το δέρμα σας, εφαρμόστε το αμέσως μετά το ζεστό πρωινό ντους, πριν ντυθείτε. Αυτό θα σας προσφέρει την καλύτερη διάθεση από το ξεκίνημα της ημέρα, αλλά επίσης θα εξασφαλίσει τη διάρκεια του αρώματός σας, που θα μπει βαθιά στους ανοιχτούς πόρους του δέρματός σας. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε ένα αφροντούς βασισμένο στις ίδιες αρωματικές νότες ώστε να ενισχύσετε το αποτέλεσμα.  Στη συνέχεια, αφού φορέσετε τα ρούχα σας, το άρωμα διακριτικά θα ενωθεί με τα υφάσματα. Προσέξτε να μην εφαρμόζεται το άρωμά σας κατευθείαν πάνω στα ρούχα, καθώς μπορεί να προκαλέσει φθορές, ειδικά σε πιο ευαίσθητα υφάσματα.

 

Ο σωστός συνδυασμός

Τα προϊόντα περιποίησης βασισμένα στις ίδιες νότες, τις οποίες περιέχει το άρωμά σας αυξάνει την ένταση του αρώματος και μεγαλώνει τη διάρκειά του, επειδή αφήνει την ίδια μυρωδιά σε όλο σας το σώμα. Είναι πολύ σημαντικό οι μυρωδιές των προϊόντων που χρησιμοποιείτε να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Αν δεν έχετε στη διάθεσή σας το λοσιόν σώματος ή το αφροντούς που ανήκουν στην ίδια σειρά με το άρωμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, καλύτερα να διαλέξετε κάτι άοσμο ή έστω με μια πολύ διακριτική μυρωδιά. Οι έντονες, αλλά τελείως διαφορετικές νότες του λοσιόν ή του σπρέι σώματος, αντί να ενισχύσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, μπορούν να αλλάξουν την εντύπωση που θα αφήνει το αγαπημένο σας άρωμα. 

 

Δοκιμάστε τις απλές συμβουλές μας για να χαρείτε την φυσική γοητεία του αρώματός σας για περισσότερες ώρες.